Binnenkort heeft de Rotterdammer 'easy access' tot 1000 extra deelauto's via Juuve. Iedereen met een smartphone en rijbewijs kan gebruik maken van deze auto's. Juuve combineert peer-to-peer autodelen met technologie die het mogelijk maakt de auto te openen met een smartphone. Waar het ‘huren’ via bestaande platforms veel gedoe kan zijn vanwege het afspreken om sleutels uit te wisselen, gaat het bij Juuve volledig automatisch.

Gebruikers zien in de Juuve app de beschikbare auto’s en kunnen direct instappen met hun smartphone. Hiermee combineert Juuve het gemak van B2C deelauto’s, met de lage tarieven van peer-to-peer deelauto’s. Niki Sie, mede-oprichter van Juuve, wil met het concept millennials in steden aanspreken. "Door autodelen extreem simpel te maken, creëren we het gevoel dat je altijd een road trip kan maken zonder een auto te hebben.”

Leasewagens

Het aanbod wordt gerealiseerd door samenwerking met leasemaatschappijen: klanten van leasemaatschappijen kunnen hun auto uitrusten met de Juuve Box (private lease & zakelijk). In de Juuve app bepalen ze welke gebruikers toegang krijgen tot hun auto, de beschikbaarheid aangeven en tarieven instellen. De autobezitter heeft hiermee altijd de controle over zijn auto en de opbrengsten gaan direct van de leasekosten af. Juuve werkt samen met de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE). Op deze manier dragen de twee Rotterdamse bedrijven bij aan een leefbare stad. Juuve lanceert in september en het is nu al mogelijk om testgebruiker te worden van de vijf deelauto’s in Rotterdam.

Meer technologie, minder sociaal?

Recent kondigde ook MyWheels aan particuliere verhuurders de optie te bieden om via MyWheels Open technologie in de auto te laten te bouwen. Dit vergroot het gemak voor huurder en verhuurder, omdat er geen fysieke sleuteloverdracht meer plaats hoeft te vinden. Het sociale aspect van de ontmoeting met 'de buren', een belangrijke pijler van de deeleconomie, vervalt echter hiermee. 

Comment